Početna Novosti 40 pregleda

Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji

SCHENGEN
Vidi galeriju 1/6
Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji Izbjeglička kriza u Europi prijetnja je i autoindustriji

Pooštrene granične kontrole zbog priljeva migranata mogle bi ozbiljno narušiti protok robe i time ozbiljno naštetiti i proizvodnji automobila i komponenti

Pooštravanje kontrole na granicama, pa čak i rasprave o ukidanju Schengenskoga sporazuma zbog izbjegličke krize u Europi, prijetnja su i autoindustriji. Ta je tema često spominjana na Genevskome salonu zbog mogućnosti ometanja slobodnoga prometa robe, odnosno komponenti za sastavljanje automobila.

SCHENGEN | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Posebno su zabrinuti proizvođači koji dobavljače i proizvodne pogone imaju rasprostranjene po cijeloj Europskoj uniji, od Velike Britanije, preko Španjolske, Poljske, Turske... Velike logističke operacije ugrožene su bilo kakvim usporavanjem prometa na granicama, tim više što tvornice rade na principu "on-demand".

SCHENGEN | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Naime, zbog učinkovitosti i smanjenja troškova zalihe dijelova više ne postoje nego dijelovi za aute često dolaze samo sat prije ugradnje. Mogući novi val migranata dolaskom toplijega vremena dodatna su prijetnja autoindustriji, važnom Europskom gospodarskom sektoru.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.