Početna Novosti 426 pregleda

Jaguar Land Rover mijenja ime i logo

FOTO: Land Rover

Kratica je prilično elegantnije rješenje od dosadašnjeg "nezgrapnog" i pomalo zbbunjujučeg naziva

Vrijeme korporacije Jaguar Land Rover je službeno završilo. Od 1. lipnja se ova britanska tvrtka službeno naziva JLR. Da ne bi bilo zabune, imena brendova neće se mijenjati, i dalje će postojati Land Rover i Jaguar, jedino je njihova krovna tvrtka promijenila naziv.

Od kuda im ideja za naziv JLR vjerojatno ne treba dodatno pojašnjavati. Kratica je prilično elegantnije rješenje od dosadašnjeg "nezgrapnog" i pomalo zbunjujućeg naziva. Promijenjen je i logo korporacije.

Author: JLR foto: JLR

Odluka o preimenovanju nije donesena preko noći. To je odlučeno još u travnju, a promjena imena je dio JLR-ove Reimagine strategije vrijedne ukupno čak 18,6 milijardi dolara. Jasno je da uz tolike investicije ne namjeravaju samo promijeniti naziv i logo. Proizvodni pogoni se nadograđuju i obnavljaju za električnu budućnost, a proizvođač automobila planira brzo krenuti u tom smjeru. Uskoro će biti predstavljena JLR-ova sljedeća generacija ELR platforme za električne SUV-ove, koja bi trebala biti temelj za električni Range Rover  koji dolazi 2025. godine i druga Jaguar i Land Rover vozila. 

Author: JLR foto: JLR

 "Naša krajnja ambicija je izgraditi istinski emocionalno privlačna iskustva za naše klijente koja će s vremenom izgraditi dugoročnu visoku vrijednost za naše robne marke i dugoročnu održivost za JLR", rekao je Gerry McGovern, glavni kreativni direktor u JLR-u.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.