Početna Novosti 1765 pregleda

Jaguaru i Land Roveru ponestalo rezervnih dijelova, ne mogu popraviti aute

Range Rover Evoque
FOTO: Land Rover

Neki kupci JLR-a u Velikoj Britaniji potvrdili su da su njihovi automobili na popravku već devet mjeseci i čekaju dijelove

Iz Velike Britanije nam stiže nevjerojatna priča o tisućama automobila koje Jaguar Land Rover ne može popraviti zbog nestašice originalnih rezervnih dijelova. Čak 10.000 automobila marki Jaguar i Land Rover u Velikoj Britaniji nije bilo u voznom stanju tijekom listopada, javlja britanski magazin Autocar.  Serviseri su se zbog toga suočili s brojim problemima te im je ponestalo zamjenskih automobila i parkirališta za čuvanje pokvarenih automobila dok su na popravku. Situacija je postala toliko loša da je jedan insajder rekao Autocaru da je JLR naložio trgovcima da koriste neoriginalne dijelove kako bi osposobili velik broj automobila koji čekaju na popravak. 

Range Rover Evoque | Author: Land Rover foto: Land Rover

Magazin je također izvijestio da je jedan viši menadžer JLR-a predložio tehničarima korištenje rabljenih dijelova. Iz Autocara tvrde da su razgovarali s jednim vlasnikom Evoquea čiji je automobil popravljen ugradnjom obnovljenog, a ne novog motora. S druge strane magazin Car Dealer, koji je prvi otkrio probleme JLR-a s rezervnim dijelovima tvrdi da serviseri s kojima su razgovarali nisu ugrađivali rabljene dijelove. Neki kupci JLR-a koji su kontaktirali Car Dealer nakon objavljivanja priče potvrdili su da su njihovi automobili na popravku već devet mjeseci i čekaju dijelove. 

REBRENDIRANJE Jaguar Land Rover mijenja ime i logo

Izvršni direktor JLR-a Adrian Mardell priznao je za Autocar da je tvrtka u "zabrljala" i objasnio da su problemi proizašli iz odluke tvrtke da ujedini svojih 18 centara za opskrbu rezervnim dijelovima u jedno divovsko skladište.

"Da budemo vrlo, vrlo jasni, ovo je nešto zbog čega smo stvarno nezadovoljni", rekao je Mardell i dodao da je broj automobila koji čekaju dijelove smanjen s 10.000 na 5000, ali je i sugerirao da se situacija neće u potpunosti riješiti do početka 2024. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.