Početna Novosti 568 pregleda

Je li ovo najružniji auto? Indijsko čudovište s najgorim od G-klase

FOTO: Force Motors

Automobil ima četiri(!) reda sjedala i dovoljno mjesta za vozača i još devetero putnika

Oni koji misle da su njihovi SUV-ovi s tri reda sjedala veliki neka razmisle još jednom. Ovo je Force Citiline. Automobil koji ima četiri reda sjedala i dovoljno mjesta za vozača i još devetero putnika. No osim što ima neobično velik broj redova sjedala i mjesta za putnike, ovaj auto je poseban po još jednoj stvari. O ukusima se ne raspravlja, no ovdje moramo reći da je - izuzetno ružan. Kao da su Indijci uzeli kockastu karoseriju prošle generacije Mercedesa G-klase i na nju dodali prednji dio koji je vrlo neugledan i uz to nimalo ne paše na cijeli auto. 

Author: Force Motors foto: Force Motors

Kockasti dizajn ima i logično objašnjenje. Ovo je zapravo nova verzija modela Trax Toofan i Trax Cruiser tvrtke Force Motors s tehnologijom i platformom koja datira još iz 90-ih godina. Karoserija je dugačka 512 cm, s međuosovinskim razmakom od 305 cm. 

Author: Force Motors foto: Force Motors

Raspored sjedala u unutrašnjosti je unikatan:  2+3+2+3, a to ne ostavlja nimalo mjesta za prtljagu. Zanimljivo, Trax Toofan i Trax Cruiser mogu prevesti čak i više ljudi, dolaze s 11 odnosno 13 sjedala, iako su putnici straga okrenuti jedan prema drugom i imaju vrlo malo mjesta.

Author: Force Motors foto: Force Motors

Kabini se može pristupiti kroz četvera vrata standardne veličine, tako da je sigurno vrlo izazovno doći do četvrtog reda sjedala. Srećom, drugi red se sklapa u omjeru 60:40, a treći red ima dva sjedala što omogućuje malo prostora kroz kojeg se moguću provući. Oprema je vrlo skromna, no barem je klima uređaj dio nje. 

Author: Force Motors foto: Force Motors

Force Citiline pokreće stari 2,6-litreni četverocilindrični common-rail dizelski motor (bez turba) koji u osnovi potječe iz Mercedes-Benza i proizvodi skromnih 91 KS uz solidan okretni moment od 250 Nm. Mjenjač je ručni i ima pet brzina.

Author: Force Motors foto: Force Motors

Cijena je prava sitnica u usporedbi s onime što za aute plaćamo u Europi. Auto u Indiji košta 1,5 milijuna rupija što je preračunato oko 16.700 eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.