Početna Novosti 196 pregleda

Jedan te isti kombi i minibus za tri različite marke

Peugeot Traveller
Vidi galeriju 1/4
Jedan te isti kombi i minibus za tri različite marke Jedan te isti kombi i minibus za tri različite marke Jedan te isti kombi i minibus za tri različite marke Jedan te isti kombi i minibus za tri različite marke

Grupa PSA Peugeot Citroën i Toyota objavile su novu suradnju na tri vozila - Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller i Toyota Proace - koji idu u prodaju u prvoj polovici 2016.

Grupa PSA Peugeot Citroën i Toyota Motor Europe (TME) predstavili su nove modele Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller i Toyota Proace. Jedan te isti kombi i minibus proizvodit će se za tri različite marke. Tržištu će se ponudit u izvedbi kombija za privatne svrhe i izvedbi minibusa za poslovne svrhe.

Ovim se nastavlja suradnje koja je započela sporazumom potpisanim 2012. Tri nova vozila, koja će biti puštena u prodaju u prvoj polovini 2016., bit će predstavljena na predstojećem salonu automobila u Ženevi u ožujku 2016.

Citroën Spacetourer | Author: PSA Peugeot Citroën foto: PSA Peugeot Citroën

Vozilo Toyota Proace je od 2013. izvedeno iz trenutačne generacije Peugeot Expert i Citroën Jumpy. U sporazumu potpisanom 2012. predviđen je zajednički razvoj automobila nove generacije te nastavak suradnje i nakon 2020.

Cilj suradnje za obje grupe bio je ponuditi konkurentan proizvod u segmentu laganih gospodarskih vozila srednje veličine, minibusa i kombija optimizacijom troškova razvoja i proizvodnje.

Peugeot Traveller | Author: PSA Peugeot Citroën foto: PSA Peugeot Citroën

Automobili su proizvedeni u tvornici grupe PSA Peugeot Citroën Sevelnord u gradu Valenciennes u Francuskoj. Grupa Toyota Motor Europe sudjelovala je u troškovima razvoja i industrijskim ulaganjima za ta nova vozila. Ta vozila imaju jednake tehničke karakteristike, motore i opremu, ali se u detaljima i logotipu razlikuju ovisno za koju marku se proizvode.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.