Početna Novosti 1819 pregleda

Još jedan sportaš: Dolazi Hyundai Tucson s oznakom N

Hyundai Tucson N
FOTO: Auto Express

Prema izvoru, ovakav 'napad' na tržište sportskih automobila zapravo prethodi modelu koji bi u budućnosti trebao potpuno promijeniti sliku Hyundaija u očima javnosti

Hyundai i30N Performance | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hyundaijev cilj da se infiltrira u svijet automobila s visokim performansama sve je bliži ostvarenju. Prema britanskom Auto Expressu, novi plan korejske tvrtke je kreirati 'nabrijani' Hyundai Tucson N. U Hyundaiju navode kako će ovaj sportski SUV biti predstavljen u idućim dvjema godinama, prema kraju 'životnoga ciklusa' aktualnoga modela, a trebao bi biti konkurent Cupri Ateci, Audiju SQ5 i Volkswagenu T-Rocu R, koji pristiže. 

Hyundai Tucson | Author: Hyundai foto: Hyundai

Iako izvor iz Hyundaija nije htio puno pričati o specifikacijama novoga Tucsona N, rekao je kako očekuju minimalno 340 konjskih snaga i ubrzanje do 'stotke' za 6 sekundi, kako bi bio konkurentan sličnim modelima. Osim toga, poznato je da N-divizija aktivno radi na posebnome pogonu na sve kotače i novomu mjenjaču.

Hyundai Tucson | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL

'Uzet ćemo si vremena za ovaj model, jer kad se pojavi trebao bi ozbiljno pomrsiti planove konkurenciji', rekao je izvor iz Hyundaija za Auto Express. Uz Tucson, najavljeno je da će 2020. godine biti predstavljen gradski mališan na bazi modela i20, a razvijat će oko 250 konjskih snaga da bi ozbiljno konkurirao VW Polu GTI i Fordu Fiesti ST. 

Hyundai i20 | Author: Hyundai foto: Hyundai

Izvor navodi kako ovakav 'napad' na tržište sportskih automobila zapravo prethodi modelu koji bi u budućnosti trebao potpuno promijeniti sliku Hyundaija u očima javnosti. Jedino što možemo pretpostaviti jeste kako je riječ o konceptu Le Fil Rouge, koji je predstavljen prošle godine u Ženevi. 

Hyundai Le Fil Rouge | Author: Hyundai foto: Hyundai

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.