Početna Novosti 399 pregleda

U 7 mjeseci 176 osoba poginulo na cestama, 1. kolovoza još tri

U svibnju 35, od početka godine 117 poginulih
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

U tih prvih 212 ovogodišnjih dana jedan je život više izgubljen nego lani u istome razdoblju,17 više nego u prvih sedam mjeseci 2016. Prvi dan kolovoza još je troje poginulo

U svibnju 35, od početka godine 117 poginulih | Author: Dusko Jaramaz/PIXSELL foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Spram svih napora društva i napretka tehnologije u vozilima i cestovnome prometu, u Hrvatskoj ne uspijevamo ostvariti planove o poboljšanju sigurnosti na cestama. To nam svakodnevno potvrđuju izvješća s naših prometnica, pomaka nabolje nema evo već treću godinu i sve pogreške i nedostatke skupo plaćamo životima.

Tragični travanj: Poginulo 28 osoba, a za vikenda čak 6 motociklista | Author: Nikola Cutuk/PIXSELL foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nažalost, u prvih sedam mjeseci čak je 176 sudionika u cestovnome prometu platilo to životom. Tako je jedan život više izgubljen nego lani u istome razdoblju, a 17 više nego u prvih sedam mjeseci 2016. godine.

Zaspao za volanom VIDEO Sreća spriječila tragediju: Taksist u vožnji spavao cijelu minutu!

Samo u srpnju poginule su 32 osobe. Istina, to je sedam ljudi manje nego lani, ali i deset, odnosno 45 posto više nego do 1. kolovoza 2016. Tek je počeo kolovoz, tradicionalno najcrnji mjesec glede broja žrtava na cestama, a već su ceste uzele tri žrtve. Lani ih je u srpnj u bilo 42, u godini prije 41.

U svibnju 35, od početka godine 117 poginulih | Author: Ivica Galovic/PIXSELL foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.