Početna Novosti 3662 pregleda

Kraj legende: Chevrolet više neće proizvoditi Camaro

FOTO: Chevrolet

Program razvoja sedme generacije Chevroleta Camara suspendiran je, što znači kako će legendarno ime vjerojatno nestati početkom sljedećeg desetljeća

Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Ova informacija navodno dolazi od nekoliko izvora iz General Motorsa. Sedma generacija Camara bila je u ranoj fazi razvoja, ali je cijeli program preusmjeren na preostali 'životni ciklus' aktualne, šeste generacije. Ta će generacija biti aktualna do 2023. godine, a ime Camaro nestat će iz Chevroletove ponude, baš kao što je to bilo i 2002. godine.

Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Aktualna generacija Chevroleta Camara predstavljena je prije tri godine, a otada je prošla redizajn i dodatne prepravke loše prihvaćenoga dizajna prednjega dijela automobila. Nakon redizajna prodaja je drastično pala, a u 2018. godini čak 25 %.

Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Camaro je već doživio jedan kraj, a to se dogodilo 2002. godine, nakon četvrte generacije. Vratio se 2009. godine i postigao ogroman uspjeh, a šesta generacija, usprkos superiornijoj tehnologiji, nije se uspjela ni približiti petoj generaciji po broju prodanih primjeraka.

 

Pogledajte naš test luksuzne Toyote Camry:

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.