Početna Novosti 83 pregleda

Lakši 50 kg i sa štedljivijim motorima za 24 posto

VW TIGUAN
Vidi galeriju 1/2
Lakši 50 kg i sa štedljivijim motorima za 24 posto Lakši 50 kg i sa štedljivijim motorima za 24 posto

Svjetska premijera VW Tiguana na autosalonu u Frankfurtu, koji će doći u salone tek u travnju 2016. godine. Pokreće ga osam motora, četiri benzinska i četiri dizelska koji su u prosjeku 24 posto štedljiviji

Novi VW Tiguan ima svjetsku premijeru na IAA autosalonu u Frankfurtu. Koliko je ovaj model uspješan potvrđuje i do sada 2,64 milijuna proizvedenih primjeraka. Novi Tiguan izrađen je na legendarnoj MQB platformi. Volkswagen je na svom izložbenom prostoru autosalona u Frankfurtu pokazao normalnu on-road verziju, model s R-Line paketom, te specijalnu verziju za teren (off-road verziju) te Tiguan GTE studiju budućnosti pokretanu plug-in hibridom najveće snage 218 KS. Druga generacija Tiguana je prvi SUV marke VW koji je izrađen na MQB platformi, a u odnosu na prethodnika težina mu je u prosjeku smanjena 50 kg.

VW TIGUAN | Author: Reuters foto: Reuters

Prtljažni prostor ima obujam 615 litara, a preklapanjem sjedala može se povećati na 1655 litara, što je 145 litre više nego na prethodnom modelu. VW Tiguan ima osam motora, četiri dizela i četiri benzinca u rasponu snage od 115 do 240 KS. U prosjeku ovi motori su sada oko 24 posto štedljiviji. Tiguan je dobio 4Motion Active Control za ljubitelje vožnje s pogonom na sve kotače. Prema trenutačnim informacijama Tiguan će biti spreman za isporuku kupcima od travnja 2016.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.