Početna Novosti 1383 pregleda

Mercedes: Električni auti su superiorni benzincima i dizelašima

FOTO: Mercedes-Benz

Mercedes će se usredotočiti na električna vozila jer ih smatra "tehnički superiornijim" od motora s unutarnjim izgaranjem, čak i od onih koji će potencijalno raditi na e-goriva

Nova Mercedes-Benz E-klasa jučer je debitirala s motorima koji su uvelike preuzeti iz prethodnika, ali općenito govoreći, to nije put kojim će proizvođač automobila nastaviti ići u nadolazećim godinama. Umjesto toga, Mercedes će se usredotočiti na električna vozila jer ih smatra "tehnički superiornijim" od motora s unutarnjim izgaranjem, čak i od onih koji će potencijalno raditi na e-goriva. Izvršni direktor tvrtke, Ola Kalleniues, nedavno je rekao njemačkim novinama Frankfurter Allgemeine Zeitung da će Mercedes dati prednost električnim vozilima u odnosu na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

"Električni automobil je još uvijek 'mlada tehnologija' u usporedbi s motorom s unutarnjim izgaranjem. Još uvijek vidimo veliki potencijal za napredak: električni pogon će prestići motor s unutarnjim izgaranjem u pogledu performansi još prije kraja ovog desetljeća", rekao je Kallenius."

TESTIRALI SMO EQB: Najbolja vrijednost za novac među električnim Mercedesima

Iako će Mercedes nastaviti prodavati automobile s benzinskim i dizelskim motorima u godinama koje dolaze, usredotočit će se uglavnom na razvoj učinkovitijih i ekološki prihvatljivijih električnih pogona. Izvršni direktor marke rekao je da će Mercedes razviti arhitekture isključivo električnih vozila te će ih prilagoditi za prilagodbu motorima na unutrašnje izgaranje kada to bude poslovno opravdano. 

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Mercedes namjerava nastaviti raditi na učinkovitijim motorima s unutarnjim izgaranjem i zadovoljiti nove Euro 7 standarde. Međutim, oko sredine desetljeća, marka će smanjiti ulaganja u takve pogone za čak 80 posto u odnosu na danas. Kina će vjerojatno ostati posljednje ključno tržište na kojem će motori s unutarnjim izgaranjem biti dostupni, ali će se prodavati samo kao plug-in hibridi razvijeni zajedno s lokalnim partnerima iz Geelyja.

SAMO STRUJA u VW-u Šef Volkswagena: benzinci i dizelaši su zastarjela tehnologija

Prelazak na električne aute ne znači da će Mercedes promijeniti svoju poziciju na tržištu. Kallenius je ponovio da će se tvrtka usredotočiti na tržište visoke klase, ali će svojim kupcima također nuditi "luksuzne automobile osnovne razine". "Nova tehnologija koju razvijamo za naše luksuzne modele kako bismo osigurali ekološku održivost također će se koristiti u drugim automobilima u nekom trenutku u budućnosti", objasnio je Kallenius.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.