Početna Novosti 111 pregleda

BMW najavio novu seriju 5 Touring

FOTO: BMW

Što bi smo mogli očekivati Bavarci su nagovijestili teaserom koji otkriva siluetu linije krova Serije 5 Touring i stražnja svjetla

Otprilike pola godine nakon premijere limuzinske verzije nove serije 5, BMW nam je otkrio da se bliži i otkivanje karavanske verzije ovog automobila. Što bi smo mogli očekivati Bavarci su nagovijestili teaserom koji otkriva siluetu linije krova Serije 5 Touring i stražnja svjetla čiji "potpis" podsjeća na ona s manje Serije 5 Touring.

BMW SERIJE 5 Stigla nova generacija jedne od najvažnijih limuzina na svijetu

Nikakve detalje BMW ovom prilikom nije otkrio, no sasvim je jasno da će automobil dijeliti gotovo svu mehaniku s novom limuzinskom serijom 5. Nova generacija pod kodnim nazivom G60 u limuzinskoj verziji je najveći auto u klasi s čak 506 cm dužine. Zato se i od karavana očekuje da bude "ogroman" i vrlo prostran. Sigurni smo da će se i oko ovog modela voditi velike rasprave o dizajnu kao i oko limuzinske "petice" koju je dizajnirao hrvat Domagoj Đukec koji je već godinama voditelj dizajna u BMW-u. 

PREMIJERA Ovo je XM Label Red, najsnažniji BMW svih vremena

Pogonski strojevi u limuzini razvijaju od 197 do čak 601 KS. Najveća novost su električne verzije koje imaju 340, odnosno 601 KS. Jedini benzinac koji je za sada u ponudi je 520i sa 190 KS, a dizelski 520d ima 197 KS, no očekuju se i snažniji modeli. Ponudi pogona pridružit će se i plug-in hibridne verzije, ali i očekivani M5 koji bi navodno trebao imati plug-in hibridni sustav i više od 700 KS, odnosno pogon sličan onome u najsnažnijem modelu XM. Sve ove motorizacije ćemo vjerojatno vidjeti i u karavanu.

Svjetska premijera novog modela bi se trebala dogoditi u veljači iduće godine. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.