Početna Novosti 96 pregleda

MG će uskoro predstaviti novi gradski model: Ovo su prve skice

FOTO: MG

Nova hibridna generacija MG3 će zamijeniti dosadašnji benzinski model koji je dobro etabliran na matičnom tržištu marke u Velikoj Britaniji, no kod nas se nije prodavao

MG Motor će lansirati novi hibridni gradski automobil MG3 na Ženevskom sajmu automobila 26. veljače 2024. godine. Ovo će biti svjetska premijera MG-ovog važnog gradskog automobila.

Author: MG foto: MG

Nova hibridna generacija MG3 će zamijeniti dosadašnji benzinski model koji je dobro etabliran na matičnom tržištu marke u Velikoj Britaniji, no kod nas se nije prodavao. MG tvrdi kako novi MG3 Hybrid Plus predstavlja prekretnicu u razvoju MG-ovog pogonskog sklopa, nudeći kupcima prvu priliku da voze čisti hibridni MG. Tehnološki napredan hibridni sustav pruža kombinaciju učinkovitosti, performansi i mogućnosti vožnje bez emisija; postavljajući nove standarde u iznimno važnom sektoru gradskih automobila, stoji u priopćenju MG-a.

Author: MG foto: MG

Na objavljenim skicama i slikama unutrašnjosti vidljivo je da automobil ima dva zaslona, jedan za instrumente i jedan za Infotainment. Još jedan zanimljiv detalj je upravljanje automatskim mjenjačem s rotirajućim prekidačem kao na električnom MG4. Na armaturnoj ploči vidljive su i tipke za kontrolu klime ispod zaslona

Author: MG foto: MG

Što se tiče pogona pretpostavlja se da se radi o hibridnom sklopu koji koristi 1,5-litreni benzinski motor u kombinaciji s jednim elektromotorom i litij-ionskom baterijom.

Author: MG foto: MG

MG-ov nadolazeći Cyberster također će biti izložen u Ženevi. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.