Početna Novosti 16 pregleda

Nakon Volkswagena i Mitsubishi vara kupce

mitsubishi vara
Vidi galeriju 1/3
Nakon Volkswagena i Mitsubishi vara kupce Nakon Volkswagena i Mitsubishi vara kupce Nakon Volkswagena i Mitsubishi vara kupce

Šesti po veličini japanski proizvođač automobila priznaje kako su 'nepravilno provedenim testiranjima' dobili lažne rezultate o potrošnji goriva

Još jedna afera pogodila je svjetsku automobilsku industriju nakon što je Mitsubishi otkrio da neki njihovi automobili troše više goriva nego je deklarirano. Također, testiranja potrošnje goriva nisu provedena prema pravilima koja određuju japanski zakoni. Radi se o modelima koji se proizvode isključivo za istočna tržišta.

mitsubishi vara | Author: Reuters foto: Reuters

Ukupno 625.000 vozila zahvaćeno je aferom, od toga 125.000 eK Wagon i eK Space modela Mitsubishija i 468.000 Nissanovih Dayz Roox i Dayz modela koje je Mitsubishi od srpnja 2013. godine proizvodio i isporučivao za Nissan.

mitsubishi vara | Author: Reuters foto: Reuters

Problem je otkrio Nissan kada je uvidio nepravilnosti kod emisije plinova, da bi nakon toga Mitsubishi proveo internu inspekciju i shvatio da je zaista došlo do pogreške. Japanska tvrtka, u međuvremenu, stopirala je prodaju modela koji su se našli u skandalu. I na Mitsubishijeve dionice cijela se priča negativno odrazila, prekjučer su pale za 15% što je najveći pad u toku 24 sata u posljednjih 12 godina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.