Početna Novosti 349 pregleda

Nema krize za bogate: Rolls Royce i Bentley rekordni 2022.

Dok se većina proizvođača bori s problemima da proizvedu dovoljan broj automobila, posao markama koje proizvode aute za ultrabogate očito cvate

Glibalno tržište automobila nikada nije bilo kaotičnije. Dok se većina proizvođača bori s problemima da proizvedu dovoljan broj automobila, posao markama koje proizvode aute za ultrabogate očito cvate. Rolls-Royce i Bentley su tako prošle godine ostvarili najbolje prodajne rezultate u svojoj povijesti. 

Author: Bentley foto: Bentley

Rolls-Royce je u 2022. prvi puta u svojoj 118 godina dugoj povijesti probio granicu od 6000 prodanih automobila u godinu dana. Rolls Royce je ukupno prodao 6021 automobila na 50 tržišta na kojima nudi svoja vozila. Najviše vozila je legendarna marka prodala na tržištu Sjeverne Amerike, a nakon njega slijedi kinesko tržište. 

STIGLI PODACI Volkswagen i Octavia su najprodavaniji u Hrvatskoj 2022.

Kupci Rolls-Roycea ne štede, pa je tako prosječna cijena prodanog Rolls-Roycea u 2022. bila gotovo 500.000 eura. Iako je Rolls-Royce u svojoj povijesti poznat najviše po luksuznim limuzinama, najbolju prodaju u 2022. je zabilježio SUV Cullinan, a na drugom mjestu je  model Ghost.

I Bentley iza sebe ima rekordnu godinu. U 2022. ovaj je proizvođač prodao 15.174 automobila što je rast za oko 4 posto. Najuspješniji model im je i dalje SUV Bentayga koji imao oko 42 posto udjela u ukupnoj prodaji. Unatoč što je na tržištu već šest godina prodaja mu i dalje raste. Na drugom je Continental GT.

Author: Rolls-Royce foto: Rolls-Royce

Kao Rolls-Royce i Bentley je najbolju prodaju ostvario na tržištu Sjeverne Amerike, a na drugom je mjestu Kina. Europsko tržište je treće. Bentley bilježi sve veći interes kupaca za elektrificirane verzije, ali i za posebne još luksuznije Mulliner varijante. Zanimljivo je da je Bentley imao i najuspješniju godinu u svojoj povijesti na hrvatskom tržištu gdje je prodano čak sedam ultraskupih Bentleya. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.