Početna Novosti 3398 pregleda

Nestao za 10 sati: Citroën rasprodao svoj neobičan auto

FOTO: Citroën

Mnogi ljubitelji automobila nisu ni svjesni da Citroen u svojoj ponudi ima model My Ami Buggy koji je prilično zanimljiv. My Ami Buggy je maloserijski minijatirni električni terenski automobil (zapravo četverocikl) bez vrata i vrlo simatičnog dizajna i očito se jako svidio kupcima koji su u roku od samo 10 sati pokupovali svih 800 primjeraka. 

Author: Citroën foto: Citroën

Citroen je prodaju pokrenuo online u utorak 20. lipnja u 11 sati i prije kraja dana sve je raspordano. Mali My Ami Buggi prodavao se i prošle godine, ali samo u Frncuskoj gdje je svih 50 primjeraka "otišlo" za samo 18 minuta. Nakon toga Citroën je odlučio ovaj model ponuditi još jednom, no ovoga puta u većem broju te i za kupce u nekim državama izvan Francuske. Poseban interes za njih su pokazali Velgijanci koji su svih 65 primejraka namijenjenih Belgiji pokupovali za samo devet minuta! Francuzima je ponuđeno 430 primjeraka i oni su izdržali malo duže, oko dva sata, prije nego što su rasprodani. Najbržu kupnju napravio je jedan kupac iz Španjolske koji je automboil naručio samo jednu minutu i 10 sekundi nakon početka prodaje. 

Author: Citroën foto: Citroën

Ako možda žalite što je sada prejkasno za kupnju, utješit će vas možda činjenica da u Hrvatskoj ovaj auto nije ni ponuđen na prodaju. Mogli su ga kupiti kupci u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Belgiji, Portugalu, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i Grčkoj. Proizvest će se još  još 200, a oni će se ovog ljeta prodavati u Turskoj, Maroku i francuskim prekomorskim departmanima i teritorijima.

Author: Citroën foto: Citroën

My Ami Buggy je u početku dizajniran kao konceptni automobil no ljubitelji Citroëna su bili oduševljeni da ga je Citroen odlučio staviti u maloserijsku proizvodnju. Automboil ima elelktrični pogon, a ograničen je na maksimalnu brzinu od 45 km/h što znaći da ga u većini država Europe mogu voziti i maloljetne osobe od 16 godina starosti. Razvija 8KS ima bateriju od 5,4 kWh i doseg od oko 75 kilometara. Isporuke novog My Ami Buggyja kupcima trebale bi započeti u rujnu, a cijene se kreću od 7.790 do 10.450 eura ovisno o opremi i tržištu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.