Početna Novosti 168 pregleda

Još jedna interna svađa: Porsche od Audija traži 200 milijuna eura

1
Vidi galeriju 1/4
Još jedna interna svađa: Porsche od Audija traži 200 milijuna eura Još jedna interna svađa: Porsche od Audija traži 200 milijuna eura Još jedna interna svađa: Porsche od Audija traži 200 milijuna eura Još jedna interna svađa: Porsche od Audija traži 200 milijuna eura

Prema navodima njemačkoga Bilda, novi konflikt je na pomolu, a ni u jednoj kompaniji nisu htjeli ništa komentirati...

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Ponovno iznenađujući potezi sijevaju unutar Grupe Volkswagen. Nakon što je Škoda dobila "po repu" zbog prevelikog uspjeha i nadmašivanja Volkswagena, sada je Porsche odlučio "napasti" Audi. Iako još ništa nije službeno, Bild.de navodi kako Porsche od Audija traži 200 milijuna eura odštete zbog troškova uzrokovanih skandalom Dieselgate

Porsche je uputio zahtjev za odštetom temeljem toga što je u svoje modele Cayenne ugrađivao 3,0-litrene V6 dizelske motore koje je razvijao Audi, a koji su bili "opremljeni" softverom za varanje na testovima emisije štetnih plinova. 

1 | Author: AutoEvolution foto: AutoEvolution

Navodno, Porsche želi naknadu štete zbog troškova prepravljanja svakoga pojedinog motora, savjetovanja s odvjetnicima te opoziv 22.000 modela Cayenne. Sukladno tome, najnoviji Cayenne pokazan na salonu u Frankfurtu u svojoj ponudi uopće nema dizelski agregat. Ostaje za vidjeti kako će jedna ili druga kompanija službeno komentirati, potvrditi ili demantirati ove navode.

1 | Author: Porsche foto: Porsche

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.