Početna Novosti 73 pregleda

VW ruši rekorde - s proizvodne trake u Wolfsburgu sišao 44-milijunti automobil

1
Vidi galeriju 1/3
VW ruši rekorde - s proizvodne trake u Wolfsburgu sišao 44-milijunti automobil VW ruši rekorde - s proizvodne trake u Wolfsburgu sišao 44-milijunti automobil VW ruši rekorde - s proizvodne trake u Wolfsburgu sišao 44-milijunti automobil

Golf GTE u Dark Iron boji 44-milijunti je primjerak proizveden u najvećoj europskoj tvornici automobila. On je obilježio 72 godine od početka proizvodnje

Tvornica u Wolfsburgu u svojoj je povijesti proizvela 18 milijuna Golfova, a druga od otvorenja proizvodne trake 1975. godine je legendarna Buba koja je napravljena u dvanaest milijuna jedinica. 

1 | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Direktor tvornice dr. Stefan Loth naglasio je sljedeće: Današnja obljetnica predstavlja izvanredno postignuće našega tima. A 44 milijuna vozila proizvedenih u našoj matičnoj tvornici nije samo velik broj već je i snažan i važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu.

2 | Author: Wikimedia Commons foto: Wikimedia Commons

Na Volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutačno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan, uključujući električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. godine proizvodne hale napustilo je gotovo 70.000 vozila e-Golf2 i Golf GTE. Time je Volkswagen u Wolfsburgu tvornica s najvećom proizvodnjom električnih vozila u tvrtki.

4 | Author: carscoops foto: carscoops

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.