Početna Novosti 30 pregleda

Održan 25. maškarani rally "Pariz-Bakar"

25. maškarani rally "Pariz-Bakar"
Vidi galeriju 1/4
Održan 25. maškarani rally "Pariz-Bakar" Održan 25. maškarani rally "Pariz-Bakar" Održan 25. maškarani rally "Pariz-Bakar" Održan 25. maškarani rally "Pariz-Bakar"

Maškarani auto-rally "Pariz-Bakar" održan je u subotu, 25. godinu za redom, na trasi između predjela zvanog Pariz na riječkom Sušaku i Bakra

Maškarani auto-rally "Pariz-Bakar", tradicionalna manifestacija u sklopu Riječkoga karnevala, održan je u subotu, 25. godinu za redom, na trasi između predjela zvanog Pariz na riječkom Sušaku i Bakra.

Prvimaškarani rally "Pariz-Bakar" održan je 1990. godine te je najdugovječnija prateća manifestacija Riječkog karnevala, piše portal 24sata.

25. maškarani rally "Pariz-Bakar" | Author: Nel Pavletić/PIXSELL foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Trasa rallyja ove godine je izmijenjena u odnosu na dosadašnje pa su posebno uređena vozila s maskiranim vozačima i suvozačima vozila preko Grobnišćine, odnosno Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinaca te mjesta bakarskog zaleđa Kukuljanova, Škrljeva preko Kostrene do Bakra, što je jedna od trasa s početka postojanja rallyja. Njena duljina je bila 37 kilometara.

25. maškarani rally "Pariz-Bakar" | Author: Nel Pavletić/PIXSELL foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Sudjelovalo je 46 vozila, od osobnih automobila i motocikala do kombija, i oko 300 vozača, članova pratećih ekipa i sudaca. Uz domaće sudionike, ove godine su se pridružili i maskirani automobilisti iz zagrebačkog muzeja automobila Ferdinand Budicki, potom iz Buzeta, Pazina i Supetra.

Organizator rallyja je Autoklub Rijeka, koji ove godine slavi 70. godišnjicu osnutka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.