Početna Novosti 6107 pregleda

Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj

1
Vidi galeriju 1/7
Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj Ovo su najbolji benzini koje za svoj auto možete kupiti u Hrvatskoj

Na benzinskim postajama INA-e, Petrola, Tifona i Croduxa mogu se kupiti motorni benzini sa 100 oktana, koji čine vrh benzinske ponude u nas

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Oktanski broj jedno je od najvažnijih svojstava benzina, a što je njegova vrijednost viša, veća je otpornost benzina prema detonantnom sagorijevanju. Modernim turbobenzinskim motorima s ubrizgavanjem goriva pod visokim pritiskom itekako odgovara dobar benzin u smislu snage, ali i čistoga sagorijevanja u motoru.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Na benzinskim postajama u Hrvatskoj četiri kompanije nude "Top" benzine za aute. INA Eurosuper BS 100 Class Plus, kako tvrde u INA-i, od ostalih se njihovih benzina razlikuje ne samo oktanskim brojem već i dodatkom aditiva koji povoljno utječu na motor. Petrolov Q Max Euro Super 100 također je poboljšani motorni benzin, a poboljšanja su postignuta upotrebom modernoga višenamjenskog paketa aditiva svjetski priznatoga proizvođača aditiva Afton Chemical VB-a.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Benzin Eurosuper EVO 100+ BS Premium najbolji je benzin koji Tifon nudi. Riječ je o bezolovnom motornom gorivu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100,) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporučuje korištenje visokooktanskoga motornog benzina. Tu je i Croduxov Eurosuper 100 BS Crodux MaxPower koji posebnim čini kombinacija aditiva s aktivnim sastojcima kojima se postiže efekt čišćenja motora i komora za sagorijevanje od starih naslaga prljavštine i ljepljivih taloga, te bolje podmazivanje dijelova distribucije goriva.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Svima navedenim benzinima, prema tvrdnjama kompanija zajednička je i veća snaga koju osiguravaju motoru pa čak i manja potrošnja, a na službenim se stranicama mogu pronaći i detaljnije specifikacije, pa čak i rezultati provedenih laboratorijskih testova. Iako stvarni učinci zasigurno mogu varirati ovisno o stanju vozila i brojnim drugim uvjetima, nema sumnje kako su najbolje čime možete počastiti svoj auto. Doduše i po nešto većoj cijeni, otprilike 5 posto većoj od cijene benzina s 98 oktana. Tko voli, nek izvoli.

INA Eurosuper BS 100 Class Plus 10,13 kn/l

Petrol Q Max Eurosuper 100 10,15 kn/l

Tifon Eurosuper EVO 100+ BS Premium 10,17 kn/l

Eurosuper 100 BS Crodux MaxPower 10,15 kn/l

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.