Početna Novosti 12270 pregleda

Predomislili se: VW troši 60 milijardi eura na razvoj benzinaca i dizelaša

FOTO: Volkswagen

Od 180 milijardi eura koliko je 2023. prvenstveno izdvojeno za električne automobile sljedeće generacije, VW će sada trećinu preusmjeriti za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem

Jasno je da pomak prema električnoj mobilnosti ne ide tako dobro kako je većina proizvođača automobila zamislila. Mnogi od njih sada odgađaju svoje ambiciozne ciljeve i više nisu tako sigurni kada će prijelaz na električni pogon biti završen.

SAMO STRUJA u VW-u Šef Volkswagena: benzinci i dizelaši su zastarjela tehnologija

Još prošle godine Volkswagen je procijenio da će električni automobili do kraja desetljeća činiti 80 posto godišnje prodaje u Europi. Prilično mlaka recepcija njihovih ID modela sada je natjerala tvrtku sa sjedištem u Wolfsburgu da brzo promijeni planove. 

Od 180 milijardi eura koliko je 2023. prvenstveno izdvojeno za električne automobile sljedeće generacije, VW će sada trećinu preusmjeriti za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem. Ovo je otkrio Arno Antlitz, glavni financijski direktor i glavni operativni direktor Volkswagen grupe. 

ULAGANJE Volkswagen kupio udio u Kineskom proizvođaču. Zašto?

Antlitz je na konferenciji u Münchenu rekao: "Budućnost je električna, ali prošlost još nije gotova. Volkswagen time osjetno odstupa od izvornog plana koji je odobren krajem 2022. i po kojem su namjeravali prodavati samo električne automobile u Europi od 2033. godine.

Author: Marcus Brandt/DPA/PIXSELL foto: Marcus Brandt/DPA/PIXSELL

Prošle je godine šef marke Volkswagen Thomas Schäfer s prezirom govorio o motoru s unutarnjim izgaranjem kao o "staroj tehnologiji", no izgleda da će Volkswagen ipak nastaviti ulagati milijarde u razvoj i usavršavanje te tehnologije jer to kupci očito žele. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.