Početna Novosti 929 pregleda

Redizajn Golfa 2024., iduća generacija će biti električna

FOTO: Volkswagen

Izvršni direktor  VW-a Thomas Schäfer rekao je španjolskom časopisu AutoBild da će redizajnirana verzija biti predstavljena u "nekom trenutku 2024"

U medijima su se već pojavile fotografije redizajniranog Golfa osmice na testnim vožnjama, a Volkswagen je sada potvrdio da dolazi redizajnirana verzija njihovog donedavno najpopularnijeg modela. Izvršni direktor  VW-a Thomas Schäfer rekao je španjolskom časopisu AutoBild da će redizajnirana verzija biti predstavljena u "nekom trenutku 2024". Dugoročno gledano, njemačka marka namjerava zadržati ime "Golf" na životu za devetu generaciju. Međutim, vrh vjeruje da bi to trebao biti električni auto. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

"Radimo na portfelju kako bismo vidjeli što će biti nasljednik trenutnog Volkswagen Golfa. A s moje točke gledišta, to neće biti model s motorom s unutarnjim izgaranjem. To mora biti električno vozilo."

U prethodnom intervjuu za Die Welt, Thomas Schäfer je sugerirao da bi nova generacija Golfa mogla nositi ime "ID. Golf" i biti nešto između ID.3 i ID.2 koji bi trebao stići 2025. godine- Deveta generacija Golfa još je daleko s obzirom da će se redizajnirana "osmica" prodavati najmanje tri godine, dakle vjerojatno sve do 2027. godine.

BUDUĆNOST Šef VW-a najavio napad kvalitetom i novim Golfom
Za buduće VW-ove planira se "ofenziva kvalitete", novi infotainment, kao i povratak na konvencionalne tipke na upravljaču nakon što je tvrtka kritizirana zbog svojih "nespretnih" kontrola osjetljivih na dodir. Također se radi na novom "dizajnerskom jeziku" VW-a  koji bi trebao pomoći da se VW ponovo približi Toyoti u globalnoj prodajnoj utrci. SLIJEDE PROMJENE Šef VW-a priznao pogrešku: Infotainment nam je loš

U 2022. japanska marka bila je broj 1 s gotovo 10,5 milijuna vozila, dok je cijela VW Grupa prodala samo 8,3 milijuna automobila, a Volkswagen svega 4,56 milijuna automobila. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.