Početna Tech 4138 pregleda

Šef VW-a priznao pogrešku: Infotainment nam je loš

FOTO: Volkswagen

Novi šef Volkswagena Thomas Schäfer je u razgovoru za britanski magazin Car priznao da imaju problema s MIB3 infotainmentom i da su u njegovom razvoju napravljene greške

Kada je na tržište stigao Volkswagen Golf osme generacije gotovo svi su se složili: ovo je odličan auto s vrlo lošim infotainmentom. Ako se pita kupce infotainment je danas jedan od najvažnijih dijelova novih automobila, a kada to ne funkcionira kako treba, proizvođač je u problemima. A infotainment na Golfu definitivno nije funkcionirao kako treba, a mnogo bolje nije ni nekoliko godina i nekoliko softverskih poboljšanja kasnije. Novi VW Infotainment je loše zamišljen, spor, zapinje, pun grešaka ,a ponekad se i ruši. 

Novi šef Volkswagena Thomas Schäfer je u razgovoru za britanski magazin Car priznao da imaju problema s MIB3 infotainmentom i da su u njegovom razvoju napravljene greške. U međuvremenu se taj infotainment sustav osim u Golfu počeo koristiti i u drugim modelima Volkswagena ali i u nekim modelima drugih marki VW grupacije poput Cupre i Škode. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

"Znamo što moramo učiniti. Imamo informacije od naših kupaca, stručnjaka za ovakve sustave i novinara. Svi oni kažu da sustav nije dobar i da ga moramo poboljšati.", priznao je Schäfer.

A po svemu sudeći u poboljšanja Volkswagen kreće već ove zime. Šef Volkswagena je najavio da dolazi novi softver verzije 3.0 riješiti mnoge probleme poput brzine i funkcionalnosti sustava. No poboljšanja neće biti samo ograničena na softver. Schäfer je rekao da će poboljšati ili promijeniti i druge stvari poput dodirnih tipki na volanu. Ipak, za te promjene morat će se pričekati malo duže, vjerojatno do 2024. godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.