Početna Novosti 24 pregleda

Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija

PEUGEOT 2008 DKR
Vidi galeriju 1/8
Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija Reli monstrum ponovno vrti kotače, preko Kine do Dakar relija

Dva reli automobila Peugeot 2008 DKR vraćaju se u akciju na reliju Puta svile u Kini koji traje od 29. kolovoza do 11. rujna 2015. To je generalna proba za pravi Dakar reli u 2016.

Peugeot 2008 DKR krajem kolovoza prvi put se vraća u natjecanje od nastupa na reliju Dakar održanom prošloga siječnja. Za nastup na reliju Puta svile u Kini koji se održava od 29. kolovoza do 11. rujna), koji prolazi kroz neke od najveličanstvenijih kineskih cesta, prijavljena su dva automobila. Momčadi Peugeot Total predstoji veličanstveno putovanje kroz zemlju koja je trenutačno najveće tržište za tu marku. Sudjelovanje u toj utrci, koja se u početku zvala Veliki reli Kine, jedan je od najvažnijih elemenata napornih priprema momčadi za reli Dakar 2016.

PEUGEOT 2008 DKR | Author: PEUGEOT foto: PEUGEOT

Automobili će biti u rukama dviju posada koje čine isključivo francuski vozači. Jednu posadu čine Stéphane Peterhansel i Jean-Paul Cottret, a drugu Cyril Despres i David Castera. Obje posade spremne su na izazove zahtjevnog rasporeda utrke koja prolazi kroz dijelove koji odišu poviješću.

PEUGEOT 2008 DKR | Author: PEUGEOT foto: PEUGEOT

Interna je oznaka specifikacija dvaju automobila Peugeot 2008 DKR koji će se natjecati u kineskom reliju 2008 DKR 2015+. Primijenjene su brojne preinake razvijene na temelju iskustava stečenih na ovogodišnjem reliju Dakar na kojemu je Peugeot sudjelovao prvi put nakon 25 godina. Najveće preinake doživjeli su ovjes i motor, a na automobil su postavljene i nove Michelinove gume.

PEUGEOT 2008 DKR | Author: PEUGEOT foto: PEUGEOT

Ova specifikacija prijelazna je inačica koja pruža uvid u automobil koji će se uhvatiti u koštac s relijem Dakar 2016. Uključuje brojne dijelove ispitane u sklopu niza testiranja u Maroku početkom godine. U međuvremenu će, na drugoj strani svijeta, Carlos Sainz marljivo raditi na 2008 DKR za 2016. godinu!

PEUGEOT 2008 DKR | Author: PEUGEOT foto: PEUGEOT

Reli Puta svile u Kini počinje u Xi'anu, otprilike 1000 kilometara jugozapadno od Pekinga. To je nekadašnji glavni grad Kine (tada je bio poznat kao Chang'an) i poznat je kao mjesto u kojemu je zakopano 6000 vojnika od terakote u punoj veličini. Ruta, koju je osmislio nekadašnji pobjednik relija Dakar i organizator Hubert Auriol, posade će kroz suhe pustinje i visoke pješčane dine odvesti do Kineskog zida.

PEUGEOT 2008 DKR | Author: PEUGEOT foto: PEUGEOT

Ruta prati i kretanja Marka Pola kroz planinska područja i guste šume. Ukupna udaljenost od 6500 km podijeljena je na 13 etapa i prolazi kroz pet različitih provincija: Shaanxi, Ningxia, Unutarnju Mongoliju, Gansu i Xinjiang.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.