Početna Novosti 491 pregleda

Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju

1
Vidi galeriju 1/4
Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju Šokantno: Uberovo vozilo bez vozača usmrtilo pješakinju

Iako je za volanom ipak bio vozač, u trenutku nesreće vozilo je bilo u autonomnom modu...

Prošle noći u američkome gradu Tempeu dogodila se prometna nesreća u kojoj je žena (49) izgubila život. Prema svemu sudeći, ona je na mjestu gdje to nije dozvoljeno prelazila cestu, pri čemu je na nju naletjelo Uberovo vozilo. Iako je u trenutku nesreće vozač bio za upravljačem, autom je upravljalo računalo, a zbog slabije vidljivosti noću vozač nije stigao pravovremeno reagirati.

1 | Author: Natalie Behring foto: Natalie Behring

To je prva nesreća sa smrtnom posljedicom u kojoj je sudjelovalo autonomno vozilo. Predstavnica Uberove kompanije izjavila je da maksimalno surađuju s policijom, a do daljnjega je obustavljeno testiranje samovozećih vozila u mjestima Tempe, Pittsburg, San Francisco i Toronto.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.