Početna Novosti 18 pregleda

Teslin sljedeći auto bit će puno jeftiniji nego što se očekivalo

TESLA
Vidi galeriju 1/2
Teslin sljedeći auto bit će puno jeftiniji nego što se očekivalo Teslin sljedeći auto bit će puno jeftiniji nego što se očekivalo

Iz Tesla Motorsa su potvrdili da će novi Model 3 stajati 35.000 dolara, prije svih poticaja i olakšica, što znači da bi auto mogao stajati 10.000 dolara manje i biti puno primamljiviji

Mnogi od nas rado bi u svojoj garaži imali električni automobil. No, zbog njihove cijene to će velikoj većini ostati samo san.
Osobito ako razmišljamo o nečem poput Tesle.

Model 3 trebao bi biti najpristupačniji Teslin auto i dosad se spominjala cijena od 35.000 dolara (oko 240.000 kuna), no nije bilo poznato radi li se o cijeni na američkom tržištu koja uključuje poticaje i porezne olakšice, piše portal 24sata.

Iz Tesle su potvrdili kako je ova cijena prije svih poticaja, što znači da bi kupci mogli proći i do 10.000 dolara jeftinije , ovisno o državi. Savezni poticaj od 7500 dolara svugdje je isti. Tada takav električni auto postaje puno primamljiviji. Naime, Amerikanci su voljni na novi automobil potrošiti i do 31.000 dolara.

Očekuje se da će Teslin šef Elon Musk predstaviti automobil krajem ožujka, dok bi proizvodnja trebala krenuti krajem sljedeće godine. No, još nije poznato hoće li Musk prikazati kompletan automobil ili ćemo vidjeti tek njegove fotografije. Američki mediji prenose kako je i problem sa samim početkom prodaje takvog automobila. Ako ona krene krajem 2018. godine do tada bi se mogli potrošiti svi poticaji za električna vozila.

TESLA | Author: Tesla Motors foto: Tesla Motors

Neće nuditi sve kao Model S i X

Model 3 bi trebao imati doseg od oko 320 kilometara po punjenju i naravno bit će manji od Modela S. Elon Musk je već ranije naglašavao kako ovaj automobil neće imati sve napredne značajke većih automobila jer se radi o vozilu za puno veću seriju i manju cijenu. No, u svakom slučaju ovo bi trebao biti primamljiv i pristpačan električni automobil.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.