Početna Novosti 69 pregleda

Teslini će se automobili, vrlo vjerojatno, ubrzo proizvoditi i u Europi

tesla u europi
Vidi galeriju 1/4
Teslini će se automobili, vrlo vjerojatno, ubrzo proizvoditi i u Europi Teslini će se automobili, vrlo vjerojatno, ubrzo proizvoditi i u Europi Teslini će se automobili, vrlo vjerojatno, ubrzo proizvoditi i u Europi Teslini će se automobili, vrlo vjerojatno, ubrzo proizvoditi i u Europi

Elon Musk, suosnivač američke tvornice električnih automobila Tesla, ima velike ideje o širenju tržišta na Stari kontinent. Naime, priča se kako je na korak do dogovora o početku proizvodnje svojih automobila u Francuskoj

'Gazda' kalifornijske tvornice Tesla igrao se s idejom kako bi proizvodnju svojih električnih automobila mogao proširiti u Europu, točnije u Francusku. Nakon bombastičih vijesti o prodaji novog Teslinog Modela 3 (u prva tri dana od prezentacije zakapareno preko 276.000 komada), proširenje proizvodnje logičan je korak. Čini se kako bi njegove ideje mogle pasti na plodno tlo.

tesla u europi | Author: Reuters foto: Reuters

Naime, francuski ministar energije Segolene Royal izjavio je kako bi se nuklearna tvornica u Fessenheimu, nakon zatvaranja reaktora krajem godine, mogla lako prenamijeniti i postati proizvodni poligon novih Teslinih modela. Postoje, doduše, dušebrižnici koji se protive zatvaranju najstarije francuske nuklearne tvornice zbog gubitka radnih mjesta. No, ukoliko se Musk zaista odluči za taj korak, a francusko ministarstvo odobri projekt, većih zapreka u ostvarenju cilja američke tvornice nebi trebalo biti.

tesla u europi | Author: Reuters foto: Reuters

Krajem mjeseca ministar Royal trebao bi se sastati s predstavnicima kalifornijske tvornice, a i sam Musk je jednom pomalo politički nespretno izjavio kako je – 'Alsace savršeno mjesto za novi Teslin pogon jer je pola u Francuskoj, a pola u Njemačkoj'.

tesla u europi | Author: Reuters foto: Reuters

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.