Početna Novosti 3306 pregleda

Japanski mješanac: Novi Yaris zapravo je Mazda 2

Toyota Yaris
FOTO: Toyota

Ovaj model će se proizvoditi u Meksiku te je najavljeno da će takav Yaris biti u prodaji jedino u SAD-u i Meksiku, a na svim ostalim tržištima će ostati Yarisi kakve sada znamo

Toyota Yaris | Author: Toyota foto: Toyota

Toyota je na salonu automobila u New Yorku predstavila potpuno novi Yaris za američko tržište. Japanski proizvođač već je prije najavio da će češće dijeliti platforme s drugim proizvođačima zbog veće isplativosti proizvodnje pa je tako novi Yaris baziran na aktualnoj Mazdi 2

Toyota Yaris | Author: Toyota foto: Toyota

Iako sveukupni izgled iznimno podsjeća na Mazdina gradskog mališana, Toyota je poprilično izmijenila prednju masku da bi odgovarala njezinu dizajnerskome jeziku. Preuzet je i jedini je u ponudi Mazdin motor, 1,5-litreni benzinac sa 110 konjskih snaga i šesterobrzinskim automatskim mjenjačem. 

Toyota Yaris | Author: Toyota foto: Toyota

Kao što je i izvana, tako je 'američki' Yaris i u unutrašnjosti identičan s Mazdinom, samo je promijenjen volan. Ovaj model će se proizvoditi u Meksiku pa je najavljeno da će takav Yaris biti u prodaji jedino u SAD-u i Meksiku, a na svim ostalim tržištima će ostati Yarisi kakve sada znamo. 

Toyota Yaris | Author: Toyota foto: Toyota

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.