Početna Novosti 1691 pregleda

U Americi svi automobili moraju imati kamere za vožnju unatrag

U SAD-u po zakonu svi automobili moraju imati kamere za vožnju
FOTO: YouTube

Nova američka regulativa zahtijeva da sva nova vozila imaju kameru za vožnju unatrag, parkirne senzore te pripadajući zaslon za prikaz prepreka…

U SAD-u po zakonu svi automobili moraju imati kamere za vožnju | Author: IIHS foto: IIHS

Od 1. svibnja sva vozila koja će se naći u prodaji na američkome tržištu moraju biti opremljena kamerom za vožnju unatrag.

Kvaka BMW-a X5 TEŠKA OZLJEDA Amerika: Tužio BMW jer mu je automobil otkinuo prst

Razlog tomu je bizaran – često u prometu stradavaju djeca prilikom vožnje unatrag, jer ih vozač jednostavno – ne vidi. Uz Američki kongres,  koji je još prije nekoliko godina najavio moguće donošenje ovoga zakona, autoproizvođači su imali dovoljno vremena da bi svoje modele pripremili za ovu preinaku.

U SAD-u po zakonu svi automobili moraju imati kamere za vožnju | Author: YouTube foto: YouTube Cathy Chase, predsjednica Udruge Advocates for Highway & Auto Safety, smatra kako je upravo ova odluka monumentalno unaprjeđenje sigurnosti djece, pješaka, biciklista te drugih ugroženih sudionika u prometu. Američka televizija CNBC u svojemu je istraživanju otkrila kako prometne nesreće uzrokovane vožnjom unatrag godišnje ubiju oko 200, a ozlijede čak 12.000 osoba.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.