Početna Novosti 25 pregleda

U parku prirode Papuk prve punionice za električna vozila

NOVA AUTOPUNIONICA
Vidi galeriju 1/2
U parku prirode Papuk prve punionice za električna vozila U parku prirode Papuk prve punionice za električna vozila

Investicije je veća od 171.000 kuna od čega je 80 posto financirao Fond za zaštitu okoliša. Punionice su postavljene, kažu u parku, kao dio programa "Zelena linija"

U Parku prirode Papuk kod Velike postavljene su prve dvije punionice za električna vozila. Ukupna vrijednost ove investicije veća je od 171.000 kuna od čega je 80 posto financirao Fond za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost. Jedna punionica postavljena je u Velikoj, a druga u Park šumi Jankovac. Punionice su, rekli su u parku prirode, postavljene kao dio programa "Zelena linija", a koji je namijenjen javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima, piše portal 24sata.

- Postavljanjem punionica i korištenjem električnih i hibridnih–plug in vozila, doprinosimo zaštiti prirode i okoliša te društvenoj zajednici jer će se korištenjem ovakvih automobila smanjiti štetne emisije koje proizvode konvencionalni motori s unutarnjim izgaranjem – rekla je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić. Napomenula je kako uskoro planiraju i izgradnju kamp odmorišta u Velikoj čiji se radovi očekuju uskoro.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.