Početna Novosti 6828 pregleda

Video: Rimac Nevera u utrci pobijedila najbrže motocikle

FOTO: YouTube

U svom novom videu Carwow je Neveri suprotstavio trkaći MotoGP motocikl te "nabrijanu" Suzuki Hayabusu sa 380 KS

Rimac Nevera je auto superlativa koji stalno ruši rekorde. Nakon 23 rekorda ubrzanja, najbržeg kruga za serijsko električno vozilo na Nürburgringu, rekorda brdske staze u Goodwoodu i pobjede protiv Formule 1 na 1/4 milje, hrvatski hiperautomobil se sada okušao protiv najbržih motocikala na svijetu. 

NEMA JOJ RAVNOG Pogledajte video: Fantastična Nevera srušila rekord Nürburgringa

U svom novom videu Carwow je Neveri suprotstavio trkaći MotoGP motocikl s 270 KS te "nabrijanu" Suzuki Hayabusu sa 380 KS. Nevera sa svoja četiri elektromotora i ukupnom snagom od 1914 konjskih snaga mnogo je jače ali i teže vozilo jer ima čak 2300 kilograma. MotoGP motocikl ima samo 157 kg, a ni Hayabusa s kompresorom nije mnogo teža sa svojih 257 kg. 

Ekipa iz  Carwow automobile je usporedila u tri klasične utrke na 1/4 milje (402 metra) i u dvije utrke na 1/2 milje s letećim startom pri 30 mph (48 km/h). I dok Hayabusa ni u jednoj utrci nije imala nikakve šanse MotoGP motocikl se pokazao tvrdim orahom. Od tri utrke na 1/4 milje Nevera je za dlaku dobila dvije, a jednu izgubila, dok je rezultat na 1/2 milje s letećim startom na kraju bio 1:1.

Rimac Nevera je u utrci pobijedila i Formulu 1

Zahvaljujući pogonu na sve kotače Nevera je mnogo brže startala iz mjesta, no izgleda da MotoGP motor ima ipak bolje ubrzanje. Kako su izgledale utrke možete vidjeti u videu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.