Početna Novosti 2306 pregleda

Vladari autoindustrije:Toyota je proizvela 300 milijuna auta!

FOTO: Toyota

Toyota je proizvodnjom automobila počela otprilike pola stoljeća nakon što su se na europskim cestama pojavili prvi automobili, no vrlo su brzo učili i s vremenom prerasli u najvećeg proizvođača automobila u svijetu

U kolovozu davne 1935. godine iz postrojenja tvrtke Toyoda Automatic Loom Works je izašao prvi kamionet G1. Ova tvrtka osnovana je 1926. godine i uglavnom proizvodila automatske tkalačke stanove, a automobili su im se činili kao zgodan projekt sa strane, za koji nisu bili sigurni da će uspjeti. Međutim već dvije godine kasnije od tvrtke  Toyoda Automatic Loom Works odvojio se  samostalni automobilski odjel pod imenom Toyota Motor Corporation.

UPITNA BUDUĆNOST? Toyota: Forsiranje električnih auta imat će suprotan učinak

Toyota je proizvodnjom automobila počela otprilike pola stoljeća nakon što su se na europskim cestama pojavili prvi automobili, no vrlo su brzo učili i s vremenom prerasli u najvećeg proizvođača automobila u svijetu što su i danas. Koliko su jaki najbolje oslikava podatak da su se upravo pohvalili prodajom 300 milijuna automobila u svojoj povijesti, postignućem koje ni jedna druga automobilska tvrtka još nije ostvarila. Toyota je to postigla otprilike 88 godina nakon što je napravljen prvi kamionet, u rujnu ove godine.

Author: Toyota foto: Toyota

Od svojih početaka Toyota je proizvela nešto više od 180 milijuna automobila u svojim tvornicama u Japanu, dok je gotovo 120 milijuna proizvedeno izvan Japana. Corolla je najuspješniji model s 53,39 milijuna proizvedenih vozila.Ovaj model postoji od 1966. godine i do sada je promijenio brojne generacije u kojima se proizvodio kao limuzina, hatchback, karavan coupe, monovolumen...

PROTIV SVIH Toyota: Podaci pokazuju da su električni auti gori za planet

Samo prošle godine Toyota je proizvela 10,5 milijuna vozila, i treću godinu zaredom bila najuspješniji proizvođač automobila na svijetu. Osim toga, RAV4 je bio najprodavaniji automobil godine, prema podacima JATO Dynamicsa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.