Početna Novosti 77 pregleda

Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile

1
Vidi galeriju 1/6
Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile Volkswagen ulaže 34 milijarde eura u električne automobile

Osim za elektrifikaciju i hibridizaciju vozila, dio sredstava predviđen je i za modernizaciju postrojenja, odnosno poboljšanje proizvodnih pogona i edukaciju zaposlenika

1 | Author: VW foto: VW

Grupacija Volkswagen ozbiljno je shvatila nove trendove tržišta te je s tim u vezi odlučila poduzeti ozbiljne mjere. Do 2022. godine namjerava uložiti čak 34 milijarde eura u razvoj električnih i autonomne tehnologije. Osim toga, uložit će sredstva u digitalizaciju i razvoj novih mobility usluga.

Golf će se naravno proizvoditi u Wolfsburgu, Passat u Emdenu, a postrojenje u Zwickauu će postati e-mobility centar. U pripremi je potpuno nova platforma Modular Electric Baukasten (MEB), koja će se koristiti u nizu električnih vozila, među kojima bi mogla biti i nova "Buba". Novi crossoveri I.D. Crozz, I.D. Hatchback i I.D. Buzz bit će plasirani za koju godinu, a svaki navedeni model do 2030. godine dobit će i električnu verziju.

1 | Author: VW foto: VW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.