Početna Off 1351 pregleda

Australija napravila nove registarske oznake, s emotikonima

Australija napravila nove registracijske oznake s emotikonima
FOTO: Mail Herald

Službeni iskaz vladajućih u Queenslandu tvrdi kako se vozačima konačno dopušta da potpuno izraze svoju osobnost, ali stavljanje emotikona na registracijske oznake svejedno košta 480 australskih dolara, odnosno 2250 kuna

Australija napravila nove registracijske oznake s emotikonima | Author: MyCustomer foto: MyCustomer

Od postanka prvih mailova, internetskih foruma i 'messengera', emotikoni su postali dio našeg svakodnevnog života. Skoro u svakoj poruci ili e-mailu naviknuli smo emotikonima opisivati svoje trenutačno raspoloženje pa se stvorila moderna neverbalna komunikacija. Upravo za ljubitelje internetskih 'smajlića', australska država Queensland je ponudila opciju stavljanja emotikona na registarske oznake. 

Australija napravila nove registracijske oznake s emotikonima | Author: Mail Herald foto: Mail Herald

Službeni iskaz vladajućih tvrdi kako se vozačima konačno dopušta potpuno izraziti svoju osobnost, ali stavljanje emotikona na registarske oznake svejedno košta 480 australskih dolara (2250 kuna). Zbog neprimjerenih kombinacija Queensland nudi izbor od pet različitih emotikona, odnosno 😃, 😉, 😎, 😍 i 😊.

Australija napravila nove registracijske oznake s emotikonima | Author: Business Insider foto: Business Insider

No nije dopušteno da se cijela registracijska oznaka sastoji od emotikona, nego se zahtijeva korištenje barem triju slova, dviju brojki i tek na kraju emotikona. Iako je to vrlo zanimljiva mogućnost koja se pruža građanima Queenslanda, bit će veoma zanimljivo kad se dogodi policijska potjera za takvim automobilom pa policajci budu na radiju javljali koje registracijske oznake ima automobil. 

Australija napravila nove registracijske oznake s emotikonima | Author: Mail Herald foto: Mail Herald

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.