Početna Off 16 pregleda

Autonomni auti i roboti mogli bi 'pojesti' polovicu poslova?

AUTOMOBILI KOJI SAMI VOZE
Vidi galeriju 1/2
Autonomni auti i roboti mogli bi 'pojesti' polovicu poslova? Autonomni auti i roboti mogli bi 'pojesti' polovicu poslova?

Algoritam koji su napravili na Oxfordu izbacio je podatak kako bi do 47 posto poslova u SAD-u mogla zamijeniti tehnologija u sljedeća dva desetljeća

Kako piše 24sata.hr roboti i računala već godinama na sebe preuzimaju poslove koje su prije obavljali ljudi, a ako se pita računala, taj bi se trend u budućnosti mogao i ubrzati. Algoritam koji su napravili na Oxfordu analizirao je podatke američkog Ureda za statistiku i izbacio podatak da bi do 47 posto poslova u SAD-u mogla zamijeniti tehnologija u sljedeća dva desetljeća.

Kao veliki problem navodi se logistika. Autonomna vozila napreduju toliko da bi mogla preuzeti kamionski promet, taksije, ali i viličare u raznim pogonima. Trgovini prijeti tehnologija na način da tvrtke mogu prikupiti toliko podataka o vama da bi mogli predvidjeti što ćete htjeti kupiti bolje od trgovaca, prenosi Huffington post

I dok ovo istraživanje pretpostavlja da bi ovaj prijelaz mogao biti prilično brz, treba ga uzeti s rezervom. Do konačne implementacije novih tehnologija ili uvođenja robotskih poslužitelja u hotele mnoge su tehnološke, ali i zakonske prepreke. Naime, autonomna vozila čekaju milijuni kilometara testova, ali i pravne procedure prije nego im se daju dozvole za promet na javnim cestama. Pitanje je i kako bi ljudi reagirali na robote koji bi iz tvornica izašli u hotele. Jedan takav planiraju otvoriti u Japanu.Henn-na hotel otvara se u srpnju i radno mjesto u njemu naći će 10 robota. Uz robote će u hotelu raditi i 10 ljudi, a kompanija planira izgraditi do 1000 hotela u kojima će raditi roboti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.