Početna Off 180 pregleda

Dokazano u praksi: Teslin Cybertruck može "plivati" ali...

FOTO: YouTube

Test koji je proveo TechRax i objavio ga na svojem YouTube kanalu pokazuje da se Cybertruck dobro nosi s "plivanjem", no javili su se i neki problemi

Tesla Cybertruck je podijelio javnost, ali ne može mu se poreći da ima nekoliko karakteristika koje su fascinantne. Elon Musk je svojedobno najavio mnogo nevjerojatnih mogućnosti ovog auta, a jedna od najfascinantnijih je bila ta da će biti sposoban i kratko vrijeme ploviti kroz duboku vodu, poput čamca. Prema Musku, trebao bi moći proći kroz rijeke, jezera i "čak i mora koja nisu previše valovita". Sada je ta tvrdnja prvi puta neovisno testirana.  

Teslin Cybertruck zaista ima namjenski "Wade Mode" način rada za kretanje u dubokoj vodi. Nakon što se automobil postavi u ovaj način treba mu oko 10 minuta da pripremi bateriju za duboku vodu. Nakon uključivanja ovaj način rada traje najviše 30 minuta prije nego što se automatski isključi. Tesla naglašava da šteta nastala u Wade Modeu nije pokrivena jamstvom. 

Test koji je proveo TechRax i objavio ga na svojem YouTube kanalu pokazuje da se Cybertruck dobro nosi s "plivanjem". Automobil je uspio napraviti nekoliko prijelaza preko vode na različitim dubinama bez ikakvog gubitka pogona. U najmanje jednom slučaju voda je bila dovoljno duboka da se popela iznad prednjeg dijela automobila.

Međutim, test nije prošao bez problema. Unutarnja obloga blatobrana u jednom kotaču okrenula se prema van, ali je lako vraćena na mjesto, a dio poklopca stražnjeg branika također se pomaknuo tijekom testiranja. Došlo je i do jednog ozbiljnijeg kvara: vanjske kontrole za vrata i pokrov teretnog prostora prestale su funkcionirati nakon testa.

VIDEO Ovo je 5 nevjerojatnih činjenica o novom Tesla Cybertrucku

Poznavajuči vlasnike ovakvih automobila, sigurni smo da ćemo u budućnosti vidjeti još sličnih testova u kojima bi Cybertruck mogao oponašati čamce. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.