Početna Off 4131 pregleda

U Fordovoj tvornici u Meksiku pakirali drogu za Kanadu

FOTO: Tweeter

Kanadske vlasti objavile su kako je meksički narkokartel skrivao pakete metamfetamina u rezervnim kotačima novih automobila koji su vlakom transportirani u Kanadu

Author: Tweeter foto: Tweeter

Policija iz Ontarija razotkrila je ovu nesvakidašnju krijumčarsku metodu nakon što su zaposlenici Fordovih zastupnika otkrili sumnjive pakete u rezervnim kotačima tek dostavljenih automobila Ford Fusion. Svi su dostavljeni iz Fordove meksičke tvornice u Hermosillu.

Author: Tweeter foto: Tweeter

'Moćni kartel Sinaloa izuzetno je integriran u tome području Meksika i uvjereni smo kako je upravo on odgovoran za ove pošiljke', rekao je Bryan MacKillop iz policije u Ontariju. Istraga obuhvaća kanadsku graničnu kontrolu, policiju u gradovima Greater Sudbury, New Brunswick i u pokrajini Quebec te tvrtku Ford.

Author: Tweeter foto: Tweeter

U devet od 14 vozila koja su dostavljena u Ontario bili su paketi metamfetamina. Ukupno je pronađeno oko 180 kilograma droge čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri milijuna eura. Isti slučaj odigrao se u travnju 2017. godine, kada su najmanje 22 Fordova automobila, uključujući i modele Fusion, u rezervnome kotaču imali pakete marihuane. Ta su vozila također došla iz Fordove tvornice u Hermosillu.

Author: Tweeter foto: Tweeter

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.