Početna Off 1929 pregleda

Jurio 156 km/h preko ograničenja: To nije bila obijesna vožnja?

FOTO: California Highway Patrol

Moj automobil može 352 km/h, a s 244 km/h bio je na 75 posto svoje maksimalne brzine

Zhan John Akopyan, 50-godišnji vozač Lamborghinija, sprema se za sudsku bitku kakve se mogu dogoditi samo u SAD-u. On je 20. studenog prošle godine dobio kaznu jer je navodno 244 km/h na dionici autoceste u Kaliforniji gdje je brzina bila ograničena na samo 88 km/h. Suđenje koje će sigurno biti vrlo zanimljivo je zakazano za 20. ožujka na Vrhovnom sudu Santa Maria u Kaliforniji. 

Akopyan je dospio na naslovnice portala nakon što ga je policija zaustavila u njegovom Lamborghiniju Aventadoru SVJ. Dobio je prekršajnu kaznu zbog obijesne vožnje. Policija je vijest o incidentu objavila na svojoj Facebook stranici uz tekst "Znamo koliko može biti primamljivo 'stisnuti' vaš auto kad je brz i vrijeme je lijepo, ali sačuvajte to za stazu!"

Author: California Highway Patrol foto: California Highway Patrol

Prema lokalnoj novinskoj kući The Tribute, odvjetnik g. Akopyana, izjasnio se na sudu da njegov klijent nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret. 

Policajac koji je podnio prijavu, kaže da je "vjerojatno da bi g. Akopyan nastavio voziti na bezobziran način koji sam primijetio, i da bi sudjelovao u sudaru zbog velike brzine."  Okružni tužitelj John Savrnoch kaže da će dokazivanje ove vrste optužbe za nesmotrenu vožnju zahtijevati od policije da dokaže da mora postojati element opasnosti za druge koji bi uključivao više od jednostavne prebrze vožnje na širokoj otvorenoj cesti. 

Odvjetnik brzog i žestokog vozača tvrdi da Aventador SVJ zapravo može ubrzati do 352 km/h, tako da ako je Akopyan jurio 244 km/h, bio je na samo oko 75 posto mogućnosti automobila. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ova sudska bitka odvijati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.