Početna Off 1045 pregleda

Kolumnistica Tanja - neće nas gaditi! Putin i Varufakis & Dylan i Malnar

Vladimir Putin
Vidi galeriju 1/2
Kolumnistica Tanja - neće nas gaditi! Putin i Varufakis & Dylan i Malnar Kolumnistica Tanja - neće nas gaditi! Putin i Varufakis & Dylan i Malnar

Izabrati motocikliste da bi se ogadilo Janisa Varufakisa, donedavnog grčkog ministra financija i Vladimira Putina, predsjednika Ruske federacije nebuloza je par excellence!

Izabrati motocikliste da bi se ogadilo Janisa Varufakisa, donedavnog grčkog ministra financija i Vladimira Putina, predsjednika Ruske federacije nebuloza je par excellence! Tanja Torbarina je u svojoj prvoj kolumni na posljednjoj stranici Jutarnjeg lista, onako kako samo feministkinje i od muškog roda zapostavljene znaju, oplela po bikerima.

Kao glavne negativce izabrala je najpopularnijeg Rusa i drugog omiljenog Grka. Oba su bikera i to Harleyevca. Baš to ih je trebalo dodatno označiti i ocrniti. No kakve to veze ima s motociklistima? Samo ona zna! Koliko god se Tanja trudila da bude zabavna, usporedba joj je jednaka kao da kaže da su svi muškarci koji piju mlijeko djetinjasti, kao da su sve žene koje nose minice laka roba...

Janis Varufakis | Author: Facebook foto: Facebook

Nije mi namjera braniti ni Putina ni Varufakisa, ali bubnuti da su motociklisti jaki "samo dok gopodare cestom s mašinom među nogama", a da splahnu čim je parkiraju te da se pretvaraju u "ponija i kljuse", nit' je lijepo, nit' je pristojno, a nit' smije i može poslužiti kao metafora. Imali bi štogod reći o ovome i osvjedočeni bikeri, poput George Clooneya, Orlanda Bluma, Bob Dylana, John Maynard Keynsa, Bill Clintona, Marlon Branda, Howard Hughesa, jordanskog kralja Husseina, britanskog prijestolonasljednika princa Williama..., sve odreda pravih bikera.

Znamo da bi istu rafalnu paljbu po isključivima ispalio i Željko Malnar, naš zajednički prijatelj i istinski biker, da je kojim slučajem još s nama. Ovo nikada ne bih napisao da ne znam da je legendarni pustolov zaključivao kolumnom tjednik koji je Tanja otvarala, nerijetko sa slikom na Yamahi V-Max. Strane se u životu mijenjaju i tko bi gori sad je doli, tko je naprijed, osvane straga, no tko je isključiv može li postati širokogrudan?
Motociklisti su ljudi blage naravi, velikog srca, a da ih ima svakojakih, ima ih. Baš kao i pjesnika, glumaca, političara, a i kolumnist(ic)a.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.