Početna Off 3683 pregleda

'Koncepto Millenya': Je li ovo prvi funckionalni leteći automobil?

Ovaj prototip može se vinuti do šest metara u zrak, a baterija mu je dostatna za 10 – 15 minuta leta

'Koncepto Millenya' je leteći automobil-dron, konstruirao ga je filipinski inovator Kyxz Mendiola, a za razvoj i konstruiranje 'utrošio' je šest godina. Kako bi osigurao što manju masu načinio ga je iz karbona, pokreće ga 16 motora, 16 propelera i 16 kompjutora. Ovaj prototip može se vinuti do šest metara u zrak, a baterija mu je dostatna za 10  15 minuta leta. Tehnički gledano ovo možda nije leteći automobil, no njegov tvorac vidi ga kao inovativnu formu osobne mobilnosti.

Author: Kyxz Mendiola foto: Kyxz Mendiola

Mendiolin 'leteći automobil' izazvao je veliku pažnju kad se pojavio na internetu, a zainteresirao je i austrijsku tvrtku 'Star 8', specijaliziranu za električna vozila. Tvrtka je impresionirana Mendolinom kreacijom te je u pregovorima o partnerstvu, u svrhu komercijaliziranja vozila, po uzoru na 'Kocepto Millenya'. Prema rječima čelnih ljudi tvrtke 'Star 8', preliminarni planovi uključuju plasiranje letećega vozila, za dvije osobe, najveće mase do 200 kilograma. Ako takvo vozilo zaživi, nosit će naziv 'Future 8'.

Author: Kyxz Mendiola foto: Kyxz Mendiola

Mendiola kaže kako su ga uvijek zanimali dronovi te ih je počeo izrađivati čim je takva tehnologija stigla na Filipine. Spočetka je radio dronove za potrebe snimanja iz zraka i slično, a znatiželja ga je potaknula da izradi dron koji je dovoljno velik da se njime vine u zrak.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.