Početna Off 554 pregleda

Najpopularniji automobil bivše države "uhvaćen" u dalekoj Kanadi

1
Vidi galeriju 1/3
Najpopularniji automobil bivše države "uhvaćen" u dalekoj Kanadi Najpopularniji automobil bivše države "uhvaćen" u dalekoj Kanadi Najpopularniji automobil bivše države "uhvaćen" u dalekoj Kanadi

Yugo je često bio predmet ismijavanja u medijima zbog loše izrade i slabih performansi, no i dalje se može pronaći pokoji vozni primjerak, pa čak i u dalekome Torontu…

Zastava Koral, jedan od modela koji je za Jugoslavije bio neizostavan na tadašnjim prometnicama, zapažen je u dalekoj nam Kanadi, točnije u gradu Torontu. A tamo je dospio prije gotovo 40 godina kada ga je američkome tržištu predstavio Malcolm Bricklin.

1 | Author: Yugo foto: Yugo

Koštao je svega 3990 dolara, a odličan marketing doveo je Yuga do apsolutnoga hita. Do kraja 1992. godine diljem SAD-a prodano je preko 140.000 vozila. Proizveden na platformi Fiata 127, s malim 1,1-litrenim motorom s 55 "konja" predstavljao je ekonomičan izbor za američkoga kupca, često reklamiran kao dobar treći auto u kućanstvu.

1 | Author: Yugo foto: Yugo

Zanimljivo je da je bio dostupan s četverogodišnjim jamstvom i besplatnim održavanjem. Međutim, lošom završnom obradom s nekvalitetnim i sporim motorima, Yugo postaje predmet ismijavanja u američkim medijima i popularnoj kulturi.

1 | Author: Yugo foto: Yugo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.