Početna Off 521 pregleda

Nije šala: Ford dizajnirao kolica za trgovine, koja sama koče

Vidi galeriju 1/4
Nije šala: Fordova kolica za supermarkete sama koče Nije šala: Fordova kolica za supermarkete sama koče Nije šala: Fordova kolica za supermarkete sama koče Nije šala: Fordova kolica za supermarkete sama koče

Vjerojatno ste doživjeli situaciju u dućanu kada je pored vas projurio klinac bez kontrole, gurajući kolica za šoping. Česta je to pojava, a Ford želi roditeljima nestašne djece olakšati život i omogućiti bezbrižnu kupovinu

Rješenje su kolica za kupovinu, koja sama koče. Inspirirana su Fordovom tehnologijom (Pre-Collision Assist) koja vozaču pomaže pri izbjegavanju nesreća na cesti. Takav sustav ugrađuje se u većinu Fordovih modela, a koristi kameru i radar u prednjemu braniku te tako detektira druga vozila, pješake i bicikliste. U kritičnoj situaciji sustav aktivira kočnice ako vozač ne reagira na vrijeme.

Author: Ford foto: Ford


Kolica koja sama koče rade na sličnom principu. Skeniraju prostor ispred sebe i reagiraju na ljude i objekte te koče ako otkriju potencijalnu koliziju. Ako se nadate da ćete ovako nešto uskoro vidjeti u lokalnom supermarketu, prevarili ste se. Ovo je zasad još prototip, a nastao je kao dio Fordova projekta na temu kako se tehnološka rješenja iz svijeta automobila mogu primijeniti u problemima koje srećemo u svakodnevnome životu.

Author: Ford foto: Ford

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.