Početna Off 3201 pregleda

Otkazale mu kočnice pri 305 km/h, ali se spasio dobrom reakcijom

Alex Palou nesreća u Super Formuli
FOTO: Twitter

Nakon ove nesreće, Palou se obratio javnosti na Twitteru, objavio snimku i komentirao da su mu potrebne čiste gaće

Ono što su Formula 2 i Formula 3 u svijetu, u Japanu je Super Formula, za vozače jedan od najboljih načina da ih primijete agenti velike Formule 1. Tako mnogi mladi vozači, koji imaju potencijala za utrkivanje, odlaze u Super Formulu i pripremaju se za moguću budućnost u F1.

Alex Palou nesreća u Super Formuli | Author: Twitter foto: Twitter

Jedan od takvih vozača je i španjolski Alex Palou koji je nedavno proživio jedan od najvećih trenutaka straha u svojemu životu. Naime, prilikom testiranja svojega novog bolida na Fuji Speedwayu, otkazale su mu kočnice pri 305 km/h, a nalazio se na početku oštroga zavoja. 

No dok bi mnogi vozači samo nastavili ravno i nadali se da će biti što bezbolnije, ovaj 21-godišnjak je odlično reagirao te spasio i sebe i bolid od bilokakva udarca. Kada je primijetio da su kočnice otkazale te da može samo ravno, mladić je potpuno okrenuo volan ulijevo da bi se izokrenuo te da ga uspori 'pješčana klopka'

Alex Palou nesreća u Super Formuli | Author: Twitter foto: Twitter

Takav potez mu je spasio život, ali i njegovoj momčadi smanjio veliku štetu na bolidu. Nakon toga togađaja, Palou se obratio javnosti na Twitteru, objavio snimku i komentirao da su mu potrebne čiste gaće

Alex Palou nesreća u Super Formuli | Author: Twitter foto: Twitter

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.