Početna Off 2594 pregleda

Ovako u Americi sprečavaju krađu znakova 'mile 420' i 'mile 69'

FOTO: Arhiva Auto start

U državi Washington imaju velik problem. Zelene znakove koji označavaju dužinu autoceste u miljama predmet su krađe već godinama

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Najpopularniji je znak s oznakom'Mile 420, a traže ga ljubitelja marihuane. Drugi je Mile 69 (zna se zbog čega). Koliko su kradljivci uporni svjedoči i slučaj od prije 15 godina, kada je kradljivac vlastitim automobilom udario u znak da bi ga iščupao iz betonskoga temelja.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Zbog ovoga problema službe odgovorne za održavanje autocesta morale su kreativno riješiti problem - umanjenjem broja ili decimalom pa su sada pokraj autoceste znakovi Mile 68, Mile 419,9 i slični.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Problem je i kako objasniti ljudima da nestanak znakova nije samo materijalni, nego i veliki sigurnosni problem. Svrha znakova je da pomognu ekipama vozilima hitne pomoći, policiji i vatrogascima da lociraju vozila u slučaju prometne nesreće, a u ruralnim dijelovima oni su ključni za snalaženje na cesti.

I druge države pokušale su to riješiti na isti način, ali globalni problem još nije potpuno riješen, no krađa je sve manje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.