Početna Off 986 pregleda

Policija izgurala auto s ceste i ubila dvoje bjegunaca

FOTO: YouTube

Automobil je poletio u zrak, udario u barijeru, prevrnuo se i zaustavio se na krovu. Vozač i suvozač su ispali iz automobila i poginuli

Policija u saveznoj američkoj državi Georgiji je na internetu podijelila šokantnu snimku koja pokazuje spektakularnu potjeru za Jeepom Grand Cherokee i njen završetak već standardnim PIT manevrom kojim policija u SAD-u beskompromisno izgurava automobile bjegunaca sa ceste i tako ih zaustavlja. To ne bi bilo ništa novo da ovoga puta taj manevar nije rezultirao spektakularnim letom automobila i njegovim prevrtanjem koje je uzrokovalo trenutnu smrt obojice bjegunaca iz Jeepa. 

VIDEO Pa ti bježi: Policija ga pri 168 km/h izgurala s ceste

Iako se sve dogodilo prije gotovo godinu dana, objavljivanje snimke podiglo je pravu buru na društvenim mrežama čiji korisnici misle da je policija ovoga puta zaista "otišla predaleko". Policija je krenula u potjeru za Grand Cherokeejem oko 1:00 u noći 30. rujna prošle godine zbog toga što je automobil vozio prebrzo i promijenio vozni trak bez upotrebe pokazivača smjera.

Vozač Jeepa odbio je stati na zapovijed policije i nastavio juriti autocestom brzinom većom od 160 km/h. U jednom trenutku vozač Jeepa je izašao s autoceste i usporio, što je jedan od putnika iskoristio da izađe iz automobila i nastavi bježati pješice. Vozač se tada vratio na autocestu i nastavio bježati velikom brzinom. 

Ubrzo nakon toga, jedan od policajaca odlučio je izvesti PIT manevar i udario Jeep u stražnji bočni dio. Od siline udara vozač je izgubio kontrolu, a Grand Cherokee je odletio na nasip uz rub autoceste koji ga je lansirao u zrak poput skakaonice. Automobil je nakon toga udario u barijeru, prevrnuo se i zaustavio se na krovu. Vozač i suvozač su ispali iz automobila i poginuli na mjestu nesreće. 

VIDEO Policija izgurala auto s ceste: Skoro su ubili vozača

Da se ne radi o nevinim bjeguncima svjedoči činjenica da je u vozilu pronađena jurišna puška AR-15. Također, putnik koji je pobjegao iz automobila pješice ubrzo je uhvaćen te je ustanovljeno da ima ranu od vatrenog oružja koju je zadobio u okršaju prije potjere. Unatoč ovim okolnostima mnogi kritiziraju agresivan postupak policije. Iako većina PIT manevra završava samo s materijalnom štetom nisu rijetki ni slučajevi u kojima poginu bjegunci, a nekoliko se puta dogodilo da su zbog takvih poteza policije stradali i nedužni vozači drugih vozila ili pješaci. Zbog toga su kritike na račun ovakvih manevara sve glasnije. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.