Početna Off 979 pregleda

Policija izgurala auto s ceste: Skoro su ubili vozača

FOTO: YouTube

Nakon nesreće auto je izgledao neprepoznatljivo, motor je izletio iz njega, a dijelovi su bili razbacani posvuda pa je pravo čudo da je vozač preživio

Policajci u SAD-u već su nebrojeno puta dokazali da su spremni ići do krajnosti kako bi zaustavili vozača koji iz ovog ili onog razloga bježi. Najnoviji incident dogodio se u američkoj saveznoj državi Arkansas gdje je jedan nemilosrdni policajac svojim autom izvrtio i izgurao s ceste terensko vozilo pri brzini od 142 km/h. Nesretnik koji je bježao jedva je preživio izlijetanje svog auta s ceste. 

VIDEO Pa ti bježi: Policija ga pri 168 km/h izgurala s ceste

Pohabani stari Chevrolet Blazer duže je vremena bježao od policije koja ga je pokušala zaustaviti i šiljcima na cesti. Policajac Dustin Carpenter koji ga ja na kraju izgurao s ceste izjavio je da se pridružio potjeri tek posljednjih nekoliko kilometara, nakon što je potjera prethodno trajala dvadesetak kilometara. 

Author: YouTube foto: YouTube

Policajac nije dugo oklijevao i poslužio se takozvanim PIT manevrom (precision immobilization technique, precizna tehnika imobilizacije) čim se ukazala prva prilika. Policajac je auto izgurao tako što ga je svojim specijalno zaštićenim automobilom udario u kuku što ej dovelo zanošenja nestabilnog terenca i izlijetanja s ceste.  Automobil je nakon toga uletio u jarak, odbio se, pokupio poštanski sandučić, ogradu, udario u telefonski stup i zaustavio se u jarku nakon što se nekoliko puta prevrnuo. Nakon nesreće auto je izgledao neprepoznatljivo, motor je izletio iz njega, a dijelovi su bili razbacani posvuda pa je pravo čudo da je vozač preživio. 

On je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu te je izvan životne opasnosti. Policija ga je prijavila za bijeg u vozilu, teški napad na osobu, nesavjesnu vožnju, oduzimanje prednosti vozilu hitne pomoći, vožnju s oduzetom dozvolom, vožnju lijevom stranom ceste, prebrzu vožnju, neopreznu vožnju i nevezanje sigurnosnog pojasa. Uz sve te optužbe vjerojatno će nakon bolnice morati na duže vrijeme u zatvor. 

NEVJEROJATNO Policija ga lovila, a on se zabio u zgradu i srušio je!

Iako je vozač napravio niz kaznenih i prekršajnih radnji mnogi smatraju da je policija pretjerala. Sve su glasniji protivnici upotrebe PIT manevra koji smatraju da se čestom koriste ishitreno i da predstavljaju opasnost za živote onih koji bježe, ali i slučajnih prolaznika i drugih vozača. No u državi gdje policija "prvo puca pa onda pita" teško je očekivati da će ove primjedbe naći na plodno tlo. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.