Početna Off 408 pregleda

Prijavio da su mu ukrali auto, a razbio ga je u na trkaćoj stazi

Vozač je izgubio nadzor nad automobilom i amaterski se zabio u zaštitnu ogradu nakon ćega se automobil nekoliko puta spektakularno prevrnuo

Renault Megane Coupe ranije generacije doživio je neugodan susret sa sigurnosnim barijerama na španjolskoj trkaćoj stazi Jarama. Nesreća se dogodila krajem 2021. godine, pa iako to ne zvuči baš kao aktualna vijest, ono što se zatim dogodilo zaista je zanimljivo. I bolno za vozača koji je pokušao prevariti sustav. 

Španjolska novinska agencija Europa Press izvijestila je da je spomenuti auto lažno proglašen ukradenim u siječnju 2022. jer je vlasnik želio dobiti odštetu od osiguravajućeg društva za automobil koji je ranije razbio na trkaćoj stazi. 

NEVJEROJATNO Kakva nesreća: Više od 200 automobila u lančanom sudaru

Trik vozača je u u osnovi zapravo uspio jer je vlasnik Meganea Coupea od osiguranja dobio 12.000 eura. Auto tada nije još bio  pronađen i svi su pretpostavili da je doista ukraden s ulice u Langreu, u sjevernoj Španjolskoj. U tom su trenutku policija i osiguravajuće društvo pretpostavile da je Renault zaista završio u rukama kradljivaca i prodan za dijelove.  No, priča je ubrzo dobila novi zaplet jer je sve preraslo u veliku istragu koju je provela pravosudna policija Španjolske. 

Ispada da je automobil od njegovog vlasnika uzeo sin, a što se s njim nakon toga dogodilo jasno je vidljivo u ovoj nadzornoj snimci sa staze Jarama. Vozač je izgubio nadzor nad automobilom i amaterski se zabio u zaštitnu ogradu nakon čega se automobil nekoliko puta spektakularno prevrnuo. Srećom, prilikom nesreće nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. 

ANALIZA Hrvati izvan Hrvatske najviše nesreća imaju u Njemačkoj, Sloveniji i BiH

Nakon otkrića, i otac i sin su uhićeni zbog prijevare. Osim što im prijeti zatvorska kazna, osiguravajuće će društvo sigurno htjeti svoj novac natrag. Još uvijek se ne zna gdje je završila olupina "nesretnog" sportskog Meganea.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.