Početna Off 524 pregleda

Skupocjene dizajnerske stolice koštaju poput solidnog auta

FOTO: Adam Williams

Automobilima inspirirani namještaj ne zaživi uvijek u radikalnoj formi dizajna kojim je inspiriran. No jedan dizajner je dokazao kako to ne mora uvijek biti tako

Author: Adam Williams foto: Adam Williams

Kad se automobilski dizajn i namještaj isprepletu, nastaje uglavnom proizvod koji nije baš lijep većini ili pak nije funkcionalan. No ponekad se dese iznimke, a jedan dizajner svojim radom pokazuje kako bi zapravo 'automobilski namještaj' trebao izgledati, a da zadovoljava kriterije ljepote i funkcionalnosti.

Author: Adam Williams foto: Adam Williams

Pred nama je serija stolica čiji dizajn je inspiriran nekima od najvrjednijih kolekcionarskih automobila, kao što su Ford GT40 i Shelby Cobra Daytona. Adam Williams za svoju je posljednju kolekciju odabrao dizajn automobila iz šezdesetih i sedamdesetih godina. Razlog tome je osoba koja je u njegovu životu ostavila upečatljiv trag - Castrolov trkaći menadžer i njegov otac George. On je, između ostaloga, bio odgovoran za suradnju Castrola s Formulom 1 i Le Mansom, dulje od desetljeća.

Author: Adam Williams foto: Adam Williams
Za svaki komad ovakvoga namještaja treba oko dva mjeseca rada, a posao obuhvaća izradu drvenog uzorka, nešto poput makete, slijede varenje i izrada finalnoga komada izrađena iz aluminija, fiberglasa pa čak i titana. Visokokvalitetan rad dakako znači i reprezentativnu cijenu, pa je za komade namještaja načinjene iz aluminija ili titana cijena od 13 do 16 tisuća eura.

Author: Adam Williams foto: Adam Williams

Williams je dosada završio stolice inspirirane Daytonom GT40, Ferrarijem GTO, Bentleyjem Continentalom iz 1952. godine, a u  proizvodnji su stolice po uzoru na Porsche 917 i Lamborghini Miuru.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.