Početna Off 4988 pregleda

Što se dogodi ako perete auto miniwashem s 3000 bara

Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara?
Vidi galeriju 1/9
Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara?

Tim danskog YouTube kanala SpotOnStudios.dk odlučio je to istražiti, a odgovori su zapanjujući

Redovito čišćenje automobila izuzetno je važno kako bi automobil ostao dugovječan. U vlažnim i hladnim razdobljima, kada na mehaničke komponente vozila utječu nestabilne vremenske prilike, treba biti posebno oprezan. Kako biste sačuvali vlastiti automobil uvijek je bolje koristiti samoposlužne autopraonice, umjesto automatskih praonica. 

Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? | Author: YouTube foto: YouTube

Samoposlužne autopraonice koriste mlaznice s tlakom manjim od 120 bara, ali bismo svejedno trebali paziti da mlaznicu ne približimo na manje od 20 cm. Kad ispiremo šampon preporučljivo je ispirati automobil i s većih udaljenosti. Za razliku od tih pravila, tim danskog YouTube kanala odlučio je istražiti što se dogodi ako perete automobil 25 puta jačim tlakom, na maloj udaljenosti mlaznice. 

Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? | Author: YouTube foto: YouTube

U videu možete pogledati koji je rezultat pranja automobila vodom pod tlakom od tri tisuće bara. Lim i boja na automobilu dobivaju duboka oštećenja, a stakla pucaju bez problema. Također su zanimljivi plastični dijelovi poput odbojnika i lajsni te gume, koje doslovno možete rezati pod ovakvim pritiskom

Što se dogodi automobilu ako ga perete vodom pri 3000 bara? | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.