Početna Off 7 pregleda

Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren?

Apple kupuje McLaren?
Vidi galeriju 1/5
Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren? Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren? Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren? Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren? Šuška se, šuška: Apple kupuje McLaren?

Američki mediji raspisali su se o mogućoj američko-britanskoj suradnji...

Apple razmišlja o kompletnoj akviziciji ili nekom drugom rješenju s britanskom kompanijom. Financial Times je prenio informaciju, citirajući izvore koji su navodno obavješteni da planovi traju već mjesecima. Kalifornijska tvrtka proučava tehnologiju iz McLarena i iskustvo sa aluminijumskim i karbonskim radovima.

Apple kupuje McLaren?  | Author: Auto start foto: Auto start

Vijest dolazi par dana nakon što je The New York Times objavio da Apple opušta desetinu radnika iz svoje automobilske tvornice i da čitav projekt kreće u drugom smjeru. McLaren prema navodima vrijedi između 1,3 i 1,9 milijardi dolara. Tvrtka koja ubrzano lansira nove modele prošle je godina prodala oko 1500 automobila, što je mali broj kada se uzmu u obzir konkurenti kao što su Ferrari, Lamborghini i Porsche.

Apple kupuje McLaren?  | Author: Auto start foto: Auto start

Apple i McLaren trenutno ne pregovaraju, ali ovo je zasad najpouzdanija najava Appleovog ulaska na tržište automobila, pokraj tehnologije CarPlay. U isto vrijeme, The New York Times je prenio da Apple pregovara i sa Lit Motors, tvrtkom koja je proizvela električni motocikl.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.