Početna Off 241 pregleda

Tesla se zapalila no baterija je ostala netaknuta

FOTO: Privatni album

Koliko su sigurni električni auti? Dok se s jedne strane znaju spontano zapaliti, ovaj požar pokazuje da im je baterija dosta dobro zaštićena. Unutrašnjost auta je potpuno izgorjela ali vatra nije zahvatila bateriju

U SAD-u je došlo do još jednog požara na Teslinom Modelu 3. Ovoga puta se auto zapalio u vožnji, no na sreću sve je prošlo bez ozbiljnijih ozljeda. Auto je potpuno uništen.

Jedan vlasnik Tesle pokupio je svoj auto iz autolimarske radionice i nakon samo 10 minuta vožnje primijetio je da se u unutrašnjosti automobila jako dimi. Vlasnik  Ali Hasan iz američke savezne države Teksas prisebno je reagirao, zaustavio auto pored ceste i udaljio se od njega. Za samo nekoliko minuta automobil se pretvorio u buktinju. 

Kako javljaju američki mediji, vlasnik je izjavio da je njegom Model 3 imao je vrlo "burnu prošlost". Godine 2021. sudjelovao je u nesreći u kojoj je prednji kraj ozbiljno oštećen. Godinu dana kasnije automobil je izgubio stražnji branik i pretrpio oštećenje podvozja u kada je zbog poplave djelomično završio u vodi. Sada se ovom autu više ne može pomoći. 

Vlasnik je za internetsku stranicu Carscoops rekao: “Meni je sve izgledalo sasvim u redu. Dok sam se vozio autocestom, primijetio sam dim koji izlazi iz desnog suvozačevog sjedala, i bilo je sve gore dok sam pokušavao zaustaviti auto pored ceste. 

Author: Privatni album foto: Privatni album

Još uvijek se ne zna što je uzrokovalo požar. Vlasnik ne krivi autolimarsku radionicu, ali ipak priznaje da požar može biti povezan s njima. "Za sada znam samo da su mijenjali senzore, branik i poklopac ispod auta", rekao je i dodao da je isključeno da su požar izazvali problemi s baterijom. 

Author: Privatni album foto: Privatni album

To se čini vrlo vjerojatnim s obzirom da većina požara baterija električnih vozila iza sebe ostavi neprepoznatljivu hrpu lima. U ovom slučaju automobilu je izgorjela unutrašnjost, dok je ostatak auta uglavnom netaknut. Da je požar zahvatio bateriju sve bi izgledalo jako drugačije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.